php8

Zašto trebate hitno prijeći na PHP8?

In Tehničko održavanje web stranica by Strka

Više od polovice svih PHP web stranica JOŠ UVIJEK koristi PHP 7, koji gubi sigurnosnu podršku 28. studenog 2022., znači danas. php8

Sa sigurnosnog stajališta neophodno je održavati PHP ažuriranim. Osim sigurnosti, brže performanse PHP-a su izuzetno važne, jer krajnji korisnici postaju sve manje tolerantni prema sporim web stranicama, što znači da odustaju od pregledavanja sadržaja i odlaze k vašoj konkurenciji.

Dok smo radili istraživanje za ovaj članak, našli smo podatak da je samo 2% WordPress korisnika prešlo na PHP 8! Tehnologija napreduje, a mi je moramo pratiti kako bismo našim korisnicima osigurali optimalno iskustvo i sigurnost. Programski jezik PHP koji je odgovoran za pokretanje WordPress ekosustava sada je nadograđen s 5. x, 6. x, 7. x na verziju 8. Iako smo već rekli, nije zgorega ponoviti da će zakrpe za rješavanje sigurnosnih problema za starije PHP verzije isteći 28. studenog 2022.

Prednosti nadogradnje na PHP 8

Glavni razlog za nadogradnju PHP-a je osigurati da vaši WordPress dodaci rade na potpuno podržanoj verziji koja ima redovita ažuriranja. Nova verzija sadrži neke sigurnosne zakrpe koje osiguravaju da dodaci koji koriste PHP ostanu sigurni. Opet, nepodržane verzije PHP-a nemaju popravke za sigurnosne propuste, stoga prije instalacije PHP WordPress dodatka prvo provjerite imaju li pružatelji usluga hostinga nadograđene verzije PHP-a. Dakle, ako nastavite koristiti stariju verziju PHP-a na svojoj WordPress web stranici, izloženiji ste napadima.

Drugi važan razlog za korištenje najnovije verzije PHP-a je podrška za kompatibilnost. Kada pokrećete starije verzije, riskirate pojavljivanje greške na svojoj web stranici. PHP verzije koje su podržane podrazumijevaju da se ti protokoli redovito prate i poboljšavaju jer svaka od nadogradnji dolazi s ažuriranjima za poboljšanje sigurnosti, poboljšanje sintakse i ispravke pogrešaka.

Postoji značajno povećanje performansi s nadogradnjom na PHP 8, pa će tako prosječna WordPress web stranica samim prelaskom na PHP 8 biti sigurnija i brža što znači da će imati bolje korisničko iskustvo.

Nažalost, mnogi programeri postaju umorni od podržavanja širokog raspona verzija, izlažući svoje projekte nestabilnosti, nedostatku sigurnosti i prazninama u izvedbi. Kako biste riješili radno opterećenje, preporučuje se da vaša platforma bude nadograđena na PHP 8, što smanjuje radno opterećenje za programere koji rade na vašem online poslovanju.

Spremni za suradnju? Ili želite postaviti neko pitanje? Učinite to pritiskom na gumb.