Novinarstvo i ljubav

149,00 kn

Željko Žutelija, novinar i publicist, koji je u novinarstvu je proveo više od četiri desetljeća, uvijek je isticao da je gradnja komunikacijskih mostova među ljudima jedan od najvažnijih ciljeva njegove profesije. Iako se čini da su mostovi satkani od riječi neotporni na vrijeme u kojem živimo, to još nije smatrao razlogom da se odustane od njihove gradnje. Nikad nije bio pristaša bespoštednih ratova među sugovornicima u kojima se, kao i u svakom ratu, najprije ruše mostovi, dvije obale postaju sve udaljenije, a nakon dalekometne paljbe i uzaludno ispucanih rafala riječi najčešće zavlada tišina.

Žutelija je kročio suprotnim smjerom, o čemu govori i njegova najnovija knjiga „Novinarstvo i ljubav“, u kojoj, osim o svom privatnom životu, pripovijeda o zamiljivim sugovornicima koje je upoznao. Đurđica Bjedov-Gabrilo, Enzo Bettiza, Relja Bašić, Paolo Magelli, dr. Hedvig Hricak, dr. Mišo Virag, Ivan Enjigi, Ivica Matošević, Alen Bibich, Sandra Paović, Sascha Machiedo, Vedran Mimica, Boris Magaš, Mladen Šutej i Goran Štrok su tek neki od njih.

Na zalihi

Kategorija:

Opis

„Pisanje je kao disanje – udišeš život oko sebe i nastojiš ga izdahnuti u obliku pisane riječi. To što pišem kao što dišem potaknulo me na pomisao kako bih više od četiri desetljeća novinarskog rada mogao sažeti u jednostavnu sintagmu: novinarstvo i ljubav. Rezimirati prijeđeni put, bez ikakva oprosta sebi i, možda, s tek neznatnom blagonaklonošću prema ljudima s kojima sam živio ili ih usputno susretao. Teško je odrediti granicu koja razdvaja novinarstvo i privatnost, a još teže olabaviti zagrljaj koji ih spaja. Ako je novinarstvo način života kojim se brišu granice između privatnog i profesionalnog, onda je ljubav ono što ih sjedinjuje.“
Željko Žutelija